Personvernerklæring

Personvernerklæring

Siste oppdatering 25.05.2018

1. Generelt

Dette er personvernerkl√¶ringen til M√łblia AS, Et norsk selskap med adresse Senterveien 6, 1540 Vestby, Norge. N√•r du bes√łker v√•re nettsider eller kj√łper varer eller tjenester fra en av v√•re butikker kan vi behandle personopplysninger om deg slik det er beskrevet i det f√łlgende. I slike situasjoner opptrer vi som behandlingsansvarlig og du kan henvende deg til oss med alle sp√łrsm√•l relatert til v√•r behandling av dine personopplysninger slik det forklares under eller p√• «Min Side» p√• moblia.no

Beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig for M√łblia. Vi innhenter og bruker bare dine personopplysninger innenfor gjeldende rett slik det f√łlger av personopplysningsloven og EUs personvernforordning nr. 2016/679 (GDPR) som gjennomf√łrt i norsk rett. N√•r vi her bruker uttrykk som «personopplysninger», «behandling», «behandlingsansvarlig» og «databehandling», har disse samme meningsinnhold som fremsatt i personopplysningsloven.

2. Hvilke opplysninger for hvilket formål og på hvilket grunnlag?

Opplysninger som knytter seg til ditt kj√łp: N√•r du kj√łper varer og tjenester fra v√•r nettside www.moblia.no eller v√•re egne butikker, behandler vi de personopplysningene du oppgir slik som navn og kontaktinformasjon (inkludert adresse, e-post og telefonnummer) og betalingsinformasjon. Denne informasjonen innhentes og behandles for at vi skal kunne yte varer og tjenester til deg, h√•ndtere returnerte varer og administrere din konto p√• v√•re nettsider (hvis du har opprettet en konto).

Det kan ogs√• hende vi behandler personopplysninger for √• sende varsler n√•r et produkt er inne p√• lager, for √• behandle tilbakemeldinger du har gitt ang√•ende kundeservicekontakt du har hatt med oss, for √• gi deg beskjed dersom du har vunnet en konkurranse du har meldt deg p√•, eller for √• kontakte deg dersom det er problemer med levering av varer du har bestilt. Vi kan ogs√• analysere kj√łpene gjort av ulike kundegrupper. Dette gj√łr vi for √• forf√łlge v√•r berettigede interesse om √• utvikle v√•re produkter og tjenester.

N√•r du bes√łker en av v√•re butikker kan det hende vi bruker kameraoverv√•king som sikkerhetstiltak.

Slike opplysninger behandles dels fordi det er n√łdvendig for √• overholde en avtale med deg, og dels fordi det er n√łdvendig for forf√łlge v√•r berettigede interesse i √• kommunisere effektivt med deg slik at vi kan yte best mulig tjenester til v√•re kunder.

Selv om denne typen behandling ikke har grunnlag i ditt samtykke kan du alltid kontakte oss hvis du har sp√łrsm√•l. Du kan ogs√• anmode at vi stanser behandlingen slik det er beskrevet under.

Nettsidetrafikk og analyse ‚Äď informasjonskapsler/cookies: M√łblia henter, samler og analyserer brukerdata, trafikk og handlinger som foretas p√• M√łblias nettside. Dette inkluderer din IP-adresse, nettleser (Chrome, Internet Explorer etc.), operativsystem (Windows etc.), interaksjon med reklame (f.eks. klikk) samt hvilke sider du har sett p√•. Slik analyse foretas gjennom bruk av cookies, og vi kan bruke disse for √• gi deg personlige produktanbefalinger og tjenester. Ved √• bruke v√•r nettside samtykker du til v√•r bruk av cookies som videre forklart i v√•re cookie policy. Dette involverer bruk av personopplysninger og har grunnlag i ditt samtykke som kan trekkes tilbake til enhver tid. Du kan lese mer om bruk av cookies, hvordan man kan trekke tilbake samtykke og endre instillingene i v√•r cookie policy, samt p√• http://www.youronlinechoices.com/.

Direkte markedsf√łring med grunnlag i ditt samtykke: Hvis du har gitt ditt samtykke kan vi behandle din e-post adresse og telefonnummer slik at vi kan sende nyhetsbrev og markedsf√łringsmateriale som er spesifikt tilpasset deg. Vi kan da tilpasse v√•re tilbud til deg ut ifra opplysningene vi har, for eksempel dine tidligere kj√łp. Vi kan ogs√• bruke informasjon fra andre kilder til demografiske opplysninger slik som kj√łnn, f√łdselsdato og adresse (profilering). Du kan trekke tilbake samtykke eller protestere p√• slik profilering til enhver tid ved √• kontakte oss slik det fremkommer under. Du kan ogs√• stoppe abonnementet p√• nyhetsbrevet du mottar. For mer informasjonta kontakt med oss her: post@moblia.no

3. Hvem vi deler dine opplysninger med

Det kan hende vi deler dine personopplysninger med v√•re samarbeidspartnere og andre konsernselskap, for eksempel v√•re logistikksamarbeidspartnere for √• transportere varer og tjenester hjem til deg, leverand√łrer av IT tjenester, leverand√łrer av kartlegging og markedsf√łringstjenester, tilbyder av produkter, tilbyder av revisjonstjenester, tilbyder av betalingstjenester eller individuelle M√łblia butikker hvor du kan hente varene dine.

I alle andre tilfeller deler vi ikke dine personopplysninger med tredjeparter, unntatt når vi er pliktig under loven, eller hvis vi har ditt uttrykkelige samtykke.

4. Plassering av dine opplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger p√• servere som er sikkert plassert innenfor EU/E√ėS-omr√•det. Fordi vi tar personvern alvorlig, overf√łrer vi ikke dine personopplysninger utenfor EU/E√ėS, og alle v√•re databehandlere er underlagt streng taushetsplikt i relasjon til dine personopplysninger. I visse tilfeller kan det imidlertid v√¶re n√łdvendig √• overf√łre dine personopplysninger utenfor EU/E√ėS. Dersom det er tilfellet vil vi s√łrge for at dataoverf√łringen er underlagt de p√•krevde sikkerhetsgarantiene, for eksempel standard personvernklausuler godkjent av EU-kommisjonen eller beskyttelse av overf√łringen under EU-US Privacy Shield. Du kan f√• en kopi av slike garantier (dersom det er relevant) ved √• kontakte oss slik det er beskrevet under.

5. Oppbevaring og sletting

M√łblia sletter personopplysninger n√•r det ikke lenger er n√łdvendig √• behandle dem for √• oppfylle form√•let med behandlingen og n√•r sletting er lovlig og p√•lagt under gjeldende rett.

Vi sletter for eksempel opplysninger som knytter seg til din profil p√• «Min Side» n√•r din konto slettes, mens informasjon om kontaktpersonen for kontoen og faktureringsopplysninger lagres i fem √•r slik at vi kan h√•ndtere fremtidige henvendelser og f√łlge relevant regnskapslovgivning. Fem √•r etter du har kj√łpt en vare sletter eller anonymiserer vi opplysninger tilknyttet dette kj√łpet, med mindre du har laget en konto p√• mine sider og har valgt √• ha din kj√łperhistorikk lagret der. Overv√•kningsmateriale fra kameraoverv√•kning er underlagt strenge sikkerhetsrutiner og blir slettet i tr√•d med de til enhver tid gjeldende reglene om sletting av slikt materiale.

Du kan anmode tilgang til og sletting av dine personopplysninger på vår nettside eller ved å kontakte oss slik det er beskrevet nedenfor.

6. Dine rettigheter

Du har rett, etter foresp√łrsel, til innsyn i personopplysninger som vi til enhver tid lagrer eller behandler. Du har ogs√• rett til √• f√• korrigert eventuelle feil i dine personopplysninger. Under visse omstendigheter har du ogs√• rett til √• kreve begrensning av v√•r behandling av dine opplysninger eller anmode oss om √• slette dine personopplysninger. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykke til v√•r behandling av dine personopplysninger (slik det er redegjort for over), uten at dette p√•virker lovligheten av behandling basert p√• et samtykket f√łr samtykket ble trukket tilbake.

Du kan rette en innsigelse mot v√•r behandling av dine personopplysninger, og n√•r EUs forordning 2016/679 (GDPR) trer i kraft kan du be om √• motta dine personopplysninger i et strukturert, vanlig og maskinleselig format slik at opplysningene lett kan overf√łres til deg eller en annen behandlingsansvarlig utnevnt av deg (dette er kjent som «dataportabilitet»).

Vi oppfordrer deg til √• ta kontakt med oss dersom du har noen klager tilknyttet v√•r behandling av dine personopplysninger. Vennligst foreta anmodninger omhandlende disse sp√łrsm√•lene slik det er redegjort for over i denne personvernerkl√¶ringen. Vi informerer ogs√• om at du etter loven har rett til √• klage til Datatilsynet.

7. Oppdateringer og endringer

Denne personvernerkl√¶ringen kan bli oppdatert eller endret. N√•r vi publiserer endringer i denne personvernerkl√¶ringen vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det foretas endringer av avgj√łrende betydning for denne erkl√¶ringen eller for hvordan vi behandler dine personopplysninger vil vi varsle deg. Varslingen skjer enten ved at vi publiserer en tydelig beskjed om endringene f√łr de implementeres eller ved at vi sender deg et varsel direkte.

8. Kontaktinformasjon

Hvis du har sp√łrsm√•l ang√•ende denne personvernerkl√¶ringen eller personvern p√• v√•re nettsider kan du kontakte oss her:
post@moblia.no